Porsche 911 z roku 1999 – splněný sen

Jeden z mejch cílů bylo pořídit si 911 do mejch 30 let. Třicítku jsem oslavil před 3/4 rokem, ale pořád mi 30 je…takže jak mi říká Dáda, počítá se to!

V týhle divný době, kdy se věci mění z týdne na týden a plánovat a predikovat je opravdu těžký, to bylo velký rozhodnutí. Proto jsem fakt rád, že mě v tom přítelkyně podpořila a kluci z firmy také.

Dva měsíce dopisování s majitelem, posílání videí, fotek a moje dotazy které pořád nebraly konce..nakonec jsem se ale rozhoupal, díky dobrému kurzu a domluvě na ceně na dálku jsem sedl do vlaku a vydal se směr 6h do Polska.

Tam auto prohlédl Roman, vše zkoukl, pak jsme se projeli (majitel a pak Roman). Já ani neřídil ale věděl jsem že to auto chci..už než jsem ho viděl v reálu.

Je to první model s motorem chlazeným vodou ale ještě pořád mechanický plyn. Taková krásná generace co má v sobě něco z historie i současnosti. Plochy boxer o objemu 3,4 litru, 300 koní a zadní náhon. A samozřejmě manuální převodovka.

Auto je používané, nestálo jen v garáži ale to je jedna z věcí co mi přijde jako velké plus. Aktuálně má nové coilovery Koni, tuhostně stavitelné a snížené o 30mm. Nové kotouče a destičky + pneu Advan. Před 4 roky dělaný menší repas a kontrola motoru. Jinak je to krásná série, tmavý interiér a tolik kontroverzní přední světla.

Je to vedle mého prvního auta, Nissanu 200sx s13 další auto, které si chci už nechat. A užívat si ho, i jako daily na léto, ježdění do práce, na kafe a výlety. A třeba i se stanem na střechu..